Перемога в серцях поколінь

2015-05-10

Колись історія назве
Наш час народженням людини,
Бо поки серце в нас живе –
Ми не стояли на колінах

Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. Цьогоріч в Україні та по всій Європі відзначається 70-річчя Перемоги над нацизмом і завершення Другої світової війни — трагічної події, що змінила долю цілого покоління і позначилася на долі нащадків. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні. Кожен має берегти власну історію, шанувати пам’ять тих людей, завдяки яким існує сьогодення, які віддали життя, аби надати можливість нових звершень майбутнім поколінням.

З нагоди пам’ятної дати – 70-річчя з дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в Мукачівській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 ім. Т.Г.Шевченка проведено ряд заходів.

У бібліотеці школи влаштовано змістовну виставку книг про історію та уроки Другої світової війни, висвітлення долі України у період німецько-радянської війни, яка найбільше постраждала під час окупації, про героїзм українського народу в оборонних боях. А тематична виставка малюнків учнів 2-7 класів розміщена у холі школи.

/Files/images/9_travnya/Вистьвка малюнків.jpg

Цікавою виявилась для учнів 7-х класів екскурсія в Музей бойової слави при ЗОШ № 10, де вони отримали багато нової інформації щодо участі українських фронтів у завершенні розгрому нацистської Німеччини.

/Files/images/9_travnya/відвідування музею.jpg

Уроки мужності «Шляхами мужності та слави», проведені вчителями історії Русин Є.О. та Петриною Л.І., виховні години, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни - це лише маленька часточка великої данини пошани полеглим.

/Files/images/9_travnya/виховна година.JPG

Традиційною та системною є робота членів шкільного загону юних волонтерів. Вони відвідали на Центральному кладовище могили невідомих солдат, де, віддаючи шану загиблим героям, поклали квіти. Юні волонтери організували відвідування ветеранів, вручили їм вітальні листівки та подарунки.

/Files/images/9_travnya/При покладанні квітів.JPG

/Files/images/9_travnya/Покладання квітів 1.JPG

/Files/images/9_travnya/Покладання квітів 2.JPG

Новим та цікавим стало проведення вчителем праці Керитою І.М. майстер-класу по виготовленню червоних маків як офіційного символу пам’яті про тих, хто загинув під час другої світової війни та віддав своє життя на сході України в боротьбі проти російської агресії, символу відзначення Дня Пам’яті та примирення і Дня Перемоги.

/Files/images/9_travnya/Майстер-клас.jpg

Але, найцікавішим виявився патріотичний флешмоб власних віршів про Україну. Напередодні Дня Перемоги учениця 2 класу школи Когут Валерія оголосила в інтернеті в Youtube (https://www.youtube.com/watch?v=aZ3nQ6uL7vo) про старт патріотичного флешмобу власних віршів про Україну і закликала всіх прийняти в ньому участь. Учні школи на залишились байдужими і долучились до даного заходу. Просимо мукачівців активно долучитися до цього флешмобу та розміщувати свої вірші в інтернеті.

Нехай мир та злагода завжди панують у душах! Слава Україні!

Дудински Світлана Олексіївна,

Мукачівська ЗОШ І-ІІІ ст.№2 ім.Т.Г.Шевченка,

заступник директора школи по виховній робот

Кiлькiсть переглядiв: 570

Коментарi