Стежками Закарпаття

2019-06-22

Літо чекають не тільки школярі, а й їхні педагоги, оскільки саме в цю пору року можна не тільки сповна насолодитися відпочинком, а й збагатити внутрішній світ позитивною енергетикою та пізнати щось неординарне. Ідеальний варіант, який дозволить поєднати активний відпочинок і спокійне споглядання красивих пейзажів – похід в гори.

Саме таку мету поставили перед собою вчителі Мукачівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 ім. Т.Г.Шевченка. За сприяння профкому 21 червня 2019 року освітяни згуртувалися, аби подолати Гимбу - одну з найбільших вершин гірського масиву Полонини Боржави. Декілька годин їзди в комфортабельному автобусі - і педагоги в селі Пилипці Міжгірського району Закарпатської області. Звідси і починався маршрут на вершину гори, висота якої сягає майже 1,5 км. Аби потрапити до самого підніжжя, вчителі скористалися підйомником, що дало можливість повною мірою помилуватися казковими лісами “з висоти пташиного польоту”.

А далі – похід “власноніж” до Гимби, яка цікава до того ж і за своєю формою – її вершина схожа на купол і вигнута півмісяцем. Так, було важко; здається, останні сили покидали кожного “підкорювача”, проте всі, хто запланував піднятися, зробили це. І там, на “куполі” гори, здалося, що весь світ біля ніг, а поряд рай – де панує любов, злагода, спокій та умиротворення. І всю цю красу доповнювало повітря - чистіше, ніж можна уявити. Впевнена, що кожен, хто дійшов до вершини, зумів не тільки фізично подолати цю відстань, а й укріпився морально, доводячи власне собі, що немає нездійсненного, а мріям вдається збуватися.

Наступним перевалом на стежці Закарпаття для педагогів-шевченківців став Шипіт – один з найвідоміших водоспадів України. Його краса зачаровує, надихає, надає сил та енергетики. Потік води настільки потужний, що, здається, змиває на своєму шляху весь негатив, усі проблеми та турботи, а людина, слухаючи цю тремтливу мелодію, заспокоюється та поступово впевнюється, що всі негаразди в житті обов’язково минуть, бо краса все-таки зуміє врятувати світ.

Втомлені, але надзвичайно щасливі та оптимістично налаштовані, освітяни поверталися у свої оселі з впевненістю в тому, що життя на Закарпатті прекрасне. Головне – зуміти зберегти цю красу самим та навчити цього наших вихованців.

Насамкінець не можу не висловити вдячність від імені всього колективу директору школи ЛАБОШУ МИХАЙЛУ МИХАЙЛОВИЧУ не тільки за конкретну допомогу в організації цього активного відпочинку, а й за турботу про нас, вчителів Мукачівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 ім. Т.Г.Шевченка.

Відпустка, насичена активним відпочинком, безперечно, позитивно впливає на здоров’я. Це усвідомлює кожен. Тому, маємо надію, що стежки Закарпаття і надалі відкриватимуться для нас своєю красою у нових подорожах.

Віта Лашкай,

голова первинної профспілкової організації

Мукачівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 ім. Т.Г.Шевченка
Кiлькiсть переглядiв: 261

Коментарi