Тиждень історії та географії

2019-12-20

З 16.12. по 20.12.2019р. вчителі історії та географії провели Тиждень історії та географії.

Метою проведення заходів було поглиблення знань учнів з історії та географії, розширення наукового світогляду, підвищення інтересу до наук, всебічного розвитку особистості, виховання інтересу до вивчення історії та географії.

Програма Тижня історії та географії була розроблена таким чином, щоб могли бути задіяні учні середніх та частково старших класів. А за активну участь всі учасники мали можливість отримати «бонуси» для покращення балу з предметів.

Протягом тижня були проведені такі заходи:

16 грудня вчитель історії Петрина Л.І.провела історичну гру з елементами квесту «Подорож до Русі-України» між учнями 7-х класів. Метою заходу було формування в учнів критичного мислення, розвиток творчих здібностей та виховання поваги до минулого.

/Files/images/storya_2019/PicsArt_12-18-11.29.29.jpg

/Files/images/storya_2019/PicsArt_12-18-11.23.10.jpg

Гра проходила в декілька турів: дослідники; розминка; слова літопису оживають; мемуари великих князів; оживи історію; фотозавдання; конкурс для вболівальників; впізнай; конкурс капітанів; історичні загадки. Змагалися команди «Фенікс», «Юні історики» та «Слов”яни». Діти мали можливість здійснити уявну подорож сторінками славного минулого Київської держави , повторити та закріпити набуті знання з теми «Виникнення та розвиток Київської держави ( Русі – України)». Перемогу здобула команда 7-А класу – «Фенікс».

/Files/images/storya_2019/PicsArt_12-18-11.34.12.jpg

17 грудня була організована виставка плакатів на історичну та географічну тематику, в якій взяли участь учні 5-9 класів.

/Files/images/storya_2019/PicsArt_12-20-04.14.18.jpg

/Files/images/storya_2019/PicsArt_12-20-04.16.46.jpg

19 грудня було проведено інтелектуальну гру «Калейдоскоп» серед учнів 7-х класів вчителем географії Данашевським М.М. Проведення заходу мало на меті вчити учнів використовувати на практиці в нестандартних умовах набуті на уроках географії знання та вміння; сприяти розвитку творчих здібностей учнів шляхом виконання творчих завдань; підвищувати інтерес школярів до вивчення географії; виховувати самостійність та командний дух змагання, пізнавальний інтерес до предмета, любов до навколишнього світу. У цікавій та запеклій боротьбі перемогу отримали учні 7-А класу. Всі діти показали себе креативними та творчими.

20 грудня проведено відкритий урок з громадянської освіти в 10 класі на тему «Види медіа, їх розвиток». Учні мали можливість: ознайомитися з основними видами та функціями ЗМІ; зрозуміти і переконатися як засоби масової інформації впливають на формування суспільної думки; ознайомитися зі специфікою функціонування в соціумі сучасних засобів масової інформації.

Тиждень історії та географії виявився цікавим і довів, що історична та географічна науки корисні у сучасному світі і захоплюють своїми цікавими фактами та відкриттями.

Учні показали добрі знання з предметів, проявили себе як активні шукачі інформації, показали своє вміння співпрацювати один з одним та отримали позитивні емоції.

Кiлькiсть переглядiв: 280

Коментарi