Ще раз про гаряче харчування.

2019-09-17

Гаряче харчування в системі харчування людини має вкрай важливе значення.

Багаторічний досвід спостережень лікарів і педагогів показав, що учні, які не споживають під час навчального дня гарячу їжу,швидше стомлюються, частіше скаржаться на головні болі, втому, на болі в шлунку, поганий присмак у роті, поганий настрій і знижену працездатність. До того ж, згідно зі статистикою, хвороби шлунка серед дітей шкільного віку займають друге місце після захворювань опорно-рухового апарату.

Словом, все більше фактів говорить на користь обов'язкового гарячого харчування для всіх школярів під час їх перебування в школі. Ще не так давно статистика показувала, що школярі, особливо старшокласники воліють не якісну їжу, а чіпси, бутерброди, кока-колу, всілякі рекламовані сухарики. На щастя тенденція почала змінюватися і все більше старшокласників схиляються до того, що при великому навантаженні в школі необхідне гаряче харчування. Освоєння шкільних програм вимагає від дітей високої розумової активності. Маленька людина, що залучається до знань, не тільки виконує важку працю, але одночасно і росте, розвивається, і для всього цього вона повинна отримувати повноцінне харчування.

Знаємо, не з чуток, що одна з головних складових якості харчування – смачна, ароматна і гаряча їжа. Але, на жаль, щойно приготовані страви швидко вистигають, втрачаючи свої смакові якості. У зв'язку з цим, адміністрація школи неодноразово висловлювала зауваження приватному підприємцю зауваження щодо температури страв, що подаються дітям. Адже, рекомендують , що температура перших страв при подачі повинна бути не нижче 75°, а другої страви - не нижче 65°С. Втім, вихід знайшли! . З початком нового навчального року купили марміт для перших і других страв з нержавійки. Подібне обладнання допоможе зберегти їжу гарячою, соковитою і свіжою упродовж тривалого часу (2-3 години), при цьому вам не доводиться підігрівати її. А значить, вона не розвариться, не пересушиться і не пригорить.

/Files/images/2019_-_2020/IMG-704a6811cef714ff4f1d073829b589b8-V.jpg

/Files/images/2019_-_2020/IMG-20eacb0fa490269d65e061de5292425d-V.jpg

Адміністрація школи розраховує, що видатки пов'язані з придбанням обладнання для харчоблоку сприятиме головній меті - покращенню якості харчування учнів школи.

Кiлькiсть переглядiв: 171

Коментарi