• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Пам’яті героїв Небесної Сотні присвячуємо…!»

«Пам’яті героїв Небесної Сотні присвячуємо…!»

2018-02-26

Класними керівниками 8-А, Б класів Русин М.Я. та Дичкою Н.І. проведено виховний захід, присвячений вшануванню пам’яті героїв Небесної Сотні, на який було запрошено безпосереднього учасника бойових дій Фіміна Геннадія Анатолійовича.

Учні підготували сценарій «Пам’яті героїв Небесної Сотні присвячуємо…!»: декламували рядки віршів, героями яких були мати і син, дружина і чоловік, сестра і брат – і у кожного з них своя доля, дана Богом ,- любов до України.

Із хвилюванням і трепетом у серцях учнями та гостями заходу було переглянуто відеоролик «На варті неба» та відео Небесної Сотні.

Всі присутні в аудиторії хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих людей, які боронили суверенність нашої держави і віддали своє життя в ім’я світлого майбутнього.

Оплесками учні зустріли ветерана АТО – Фіміна Геннадія Анатолійовича. Зворушливими розповідями – спогадами боєць привернув увагу присутніх своєю дивовижною долею: був захоплений у полон російськими найманцями, засуджений до розстрілу за активну проукраїнську позицію. Але доля склалася так, що його життя рятують спецпризначенці української армії. Стає добровольцем в складі групи Темура Юлдашева під командуванням полковника Ігоря Гордійчука. Брав участь у захисті Савур-Могили, демобілізований у званні старшини.

Геннадій Анатолійович з болем і сльозами на очах згадує свого друга Темура Юлдашева, який героїчно загинув: виставляє його світлину і запалює свічку. Учні були активними учасниками полілогу з бійцем: задавали різні запитання, дискутували, обмінювалися думками з того чи іншого питання. Вдало поставлені запитання учнями сприяли позитивним емоціям ветерана. Воїн дає настанови для молодого покоління.

Учасник бойових дій презентував перед присутніми свою книгу «Доброволець «Сумрака» (2016 р.) – це спогади про непростий і страшний час початку російської агресії в Україні. Свою увагу акцентував на окремих кольорових малюнках- фрагментах зі свого життя. Читає власні вірші, проникнуті патріотичними мотивами.

Зі словами подяки і гордості за нашого бійця, батька учня 6-В класу виступили учні 8-х класів, які пишаються діями Геннадія Анатолійовича, обіцяють стати справжніми патріотами своєї держави, боротися за волю, честь , народ; класні керівники, заступник директора з виховної роботи Труш Е.Ю.

Кiлькiсть переглядiв: 245

Коментарi