• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • СВІТ НАЛЕЖИТЬ ТИМ, ХТО НЕ БОЇТЬСЯ ЗМІН

СВІТ НАЛЕЖИТЬ ТИМ, ХТО НЕ БОЇТЬСЯ ЗМІН

2018-03-13

Людина, якщо вона по-справжньому обдарована творчо, завжди дивує, від неї завжди можна чекати якихось несподіваних виявів її глибинної сутності, вона завжди може явити світові ще одну дивовижну грань свого таланту, спромогтися на злет, якого від неї і не очікували.

Адже – людина, завжди загадка, тим більше людина, якої торкнулася іскра Божа і розпалила в її душі вогонь творення. Хтось сказав, що творча людина – думаюча людина. Це незаперечна істина, і вона сповна стосується Олексанра.

12 березня 2018 року відомий український письменник, журналіст, член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників, переможець та дипломант «Коронації слова» багатьох років, лауреат журналістської премії імені Йосипа Терелі, лауреат премії імені Михайла Лучкая Мукачівської греко-католицької єпархії за книгу «У пошуках Івана Сили» та «Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу» Олександр Гаврош завітав до Мукачівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 ім. Т.Г.Шевченка.

До цієї зустрічі учні готувалися заздалегідь. Переглянули повнометражний кінофільм «Іван Сила» за книгою «Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу», підготували цікаві запитання до автора дитячої книги.

Зустріч розпочалася виступом ведучих, учнів 9-А класу, Мельничук Даніелли і Бряника Святослава та презентацією життя і творчість письменника у формі літературного паспорта, яку підготували учні 10 класу Манайло Анастасія та Сабов Владислав.

/Files/images/2017-2018_nr/О. Гаврош ...jpg

Із великим захопленням і цікавістю присутні переглянули відеоролик про Івана Фірцака (Кротона) українського борця, боксера, бійця вільного стилю, силача, артиста цирку, який у 1928 році був визнаний найсильнішою людиною планети.

До слова запрошується автор книги «Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу», який вивчається у 7 класі. Юні шевченківці з нетерпінням чекали на цю мить. Один за одним вони ставили пану Олександру цікаві й інтригуючі запитання, на які письменник із великим захопленням давав вичерпні відповіді.

/Files/images/2017-2018_nr/О. Гаврош.jpg

Родзинкою зустрічі стали і відеотрейлер «Іван Сила», саундтрек «Іван Сила» та відеоролик про Олексу Довбуша, Пинтю, які продемонстрував учням сам автор. На завершення зустрічі письменник подарував у шкільну бібліотеку десяток своїх книг з метою залучення до читання школярів.

Після закінчення зустрічі письменник відвідав кімнату-музей Т.Г.Шевченка. Екскурсоводи кімнати-музею провели екскурсію для гостя. У Книзі відгуків Олександр Дюлович записав свої враження від побаченого і побажання учням-шевченківцям.

/Files/images/2017-2018_nr/20180312_142909.jpg

/Files/images/2017-2018_nr/20180312_144053.jpg

/Files/images/2017-2018_nr/20180312_143236.jpg

Пише пан Олександр глибоко, яскраво, переконливо, мудро. Буденне, звичайне змальовує так, що раптом замислюєшся: та це не кінець усього, це початок нового періоду людської долі. Нелегкі ситуації життя людини подані з глибоким змістом.

Великий талант – це від Бога. Природа заклала у Олександра Гавроша талант, який вправно реалізується у літературі, журналістиці, публіцистиці. Автор в українську літературу впроваджує закарпатські теми й популяризує народних героїв – силача Івана Фірцака, легендарного розбійника Пинтю.

Таких книг не вистачає сучасному юному читачеві. Не вистачає книг, на яких би виростали справжні патріоти, сильні і вольові особистості, ті, які будуватимуть майбутнє України.

Велике спасибі Вам, пане Олександре, за цікаві і захоплюючі книги. Від щирого серця зичимо Вам міцного здоров’я, творчого натхнення, достатку, щастя, здійснення мрій і реалізації творчих задумів.

/Files/images/2017-2018_nr/20180312_142225.jpg

Гафинець В.П. – учитель української мови та

літератури ЗОШ І-ІІІ ст. №2 ім. Т.Г.Шевченка

Кiлькiсть переглядiв: 277

Коментарi